Terină din ficat de pui - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Terină din ficat de pui

Terină din ficat de pui

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 350 g unt, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 500 g ficăţei de pui, 1/4 linguriţă cimbru uscat, 100 ml smîntînă, 50 ml coniac, 200 g ciuperci pleurotus, o portocală, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se taie fîşii subţiri. Se topeşte puţin unt într-o cratiţă, se adaugă ciupercile şi se prăjesc pînă cînd scade lichidul format.
Se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se topeşte restul de unt, se adaugă legumele tocate şi se călesc pînă cînd se înmoaie. Se adaugă ficăţeii de pui, se prăjesc zece minute şi se condimentează.
Se toarnă coniacul, sucul de la portocală, smîntîna, cimbrul şi se amestecă.
Se ia cratiţa de pe foc, se lasă la răcit timp de zece minute, apoi se trece totul prin maşina de tocat.
Se amestecă cu mixerul pînă cînd rezultă o pastă fină, se adaugă ciupercile şi se amestecă. Compoziţia se pune într-o tavă de chec tapetată cu folie de plastic şi se introduce la rece.
Terina se lasă la rece cel puţin o zi, ca să se închege şi să se îmbine aromele.
2.763 vizualizări
626 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
9. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
11. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.