Tobă de porc (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Tobă de porc (II)

Tobă de porc (II)

Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Carne de proc: picioarele, urechile, sorici, ficatul, limba, carne macra de la git, limba, muschiulet; sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba intr-o oala mare pilna cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea. Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la git, limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine descoperita. Se fierb toate pina carnea se desprinde de pe os. Se lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai gustoasa.
Cu acest amestec se umple un stomac de porc pregatit cu multa atentie inainte. Stomacul se goleste, se rade usor cu lama unui cutit, se spala in mai multe ape reci. Ca sa se albeasca si sa dispara orice urma de grasime sau de murdarie, se freaca usor cu malai. Se limpezeste in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga.
In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care a fiert carnea, aceasta avind rostul de a lega carnea.
Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta, se pune apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar in apa in care a fiert carnea. Se raceste in zeama in care a fiert. Se scoate si se pune intre doua scinduri curate, cu o greutate deasupra.
Se lasa rece si se maninca peste o zi.
16.443 vizualizări
1.238 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
19. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.