Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porţii: 2
Ingrediente: 1 piept pui, cu oase taiat bucatele, 1/2 ceapa mica feliata, 5 cm ghimbir taiat feliute, 2 tulpini praz (curatat de frunze, doar partea din varf), 3 catei usturoi, zeama de la 1 lamaie, 4 ardei iuti proaspeti (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingura sos de peste, 1 lingura sos de soia, 400 ml lapte de cocos (1 cutie), sare dupa gust, frunze de coriandru (sau patrunjel) pentru ornat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Se fierb, intr-o oala, prazul, usturoiul, zeama de lamaie si 1 cana cu apa timp de 3 minute, ca sa dezvolte aromele.
Se adauga bucatile de pui in lichidul fierbinte si se fierb 8-10 minute.
Se adauga laptele de cocos. Se da in clocot si se fierbe 3 minute.
Se adauga sosul de peste, sosul de soia, feliutele de ceapa, ardeii iuti; se da in clocot si se fierbe un minut.
Se serveste cu orez jasmine, asezonat cu sare, sos de peste si ornat cu frunze tocate de coriandru.