Tort Diplomat cu prune uscate - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort Diplomat cu prune uscate

Tort Diplomat cu prune uscate

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Pentru aluat: 4 oua, 125 g zahar, 50 g faina, 50 g amidon, 1 zahar vanilat, 1 varf de cutit sare.
Pentru umplutura: 200 g prune uscate (fara samburi), zeama de la 1 1/2 lamaie, 3 galbenusuri, 1/4 l lapte, 250 g frisca, 100 g zahar, 200 ml coniac.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Intr-un castron mare se prepara aluatul: se separa galbenusurile si se freaca (cu mixerul) impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce amestecul devine cremos. Intr-un alt castron, se bat spuma albusurile cu sarea. Se amesteca faina cu amidonul si se incorporeaza, alternand - albusuri-faina - in ouale batute cu zahar. Se incinge cuptorul la 190 grade C. Se unge o tava rotunda (diametrul 24 cm) si se intinde aluatul, apasand cu degetele pentru ca sa acopere (egal) toata suprafata. Se coace circa 30 de minute, pana ce se rumeneste, si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se prepara umplutura: se fierbe laptele impreuna cu coaja de lamaie. Intr-un castron se freaca bine ouale cu zaharul si se incorporeaza laptele cald putin cate putin, amestecand continuu. Se toarna apoi intr-o cratita, se pune pe foc si se lasa sa se ingroase - fara sa dea in clocot - amestecand intruna. Se ia cratita de pe foc, se baga in apa rece si se raceste compozitia amestecand. Se taie blatul in trei parti iar prunele taiate bucati si crema se impart si ele in trei. Se asaza prima bucata de blat pe fundul unei forme (din ceramica sau Jena), se unge cu crema si se presara cu prune. Deasupra se pune a doua bucata, care se stropeste cu 1/2 din cantitatea de coniac. Se intinde din nou un strat de crema si se presara prunele. Se acopera apoi cu ultima bucata de blat, se stropeste cu alcool, se unge cu crema si se presara cu bucati de prune. Peste prune se mai intinde un strat de crema. Se amesteca frisca cu zaharul, se toarna intr-un cornet si se decoreaza tortul. Peste frisca se pot presara migdale prajite taiate felii.
Daca doriti un Diplomat mai copios, preparati o cantitate si jumatate de crema.
2.288 vizualizări
694 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
3. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
4. Prăjitură cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
7. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
8. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
9. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
10. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
11. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
12. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
15. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
16. Jaluzele cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
18. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
19. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
21. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
23. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
26. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
29. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
30. Friptură cu prune (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.