Tort Malakoff - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort Malakoff

Tort Malakoff

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: 5 foi gelatina alba, 2 batoane de vanilie, 375 ml lapte, 170 g zahar, 3 galbenusuri mici, 600 g frisca batuta, 2 linguri rom brun, 30 g ness, circa 60 de piscoturi, 100 g migdale taiate felii, 100 g ciocolata amaruie, cacao pudra pentru ornat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se inmoaie gelatina in apa rece. Se cresteaza pe lung batoanele de vanilie, se rade miezul si se pune sa fiarba impreuna cu laptele si 70 g de zahar. Se freaca galbenusurile cu putin lapte fierbinte, se toarna peste laptele din cratita si se lasa pe foc sa se-ngroase ca o smantana, amestecand intruna. Se trece printr-o sita intr-un castron, se adauga gelatina stoarsa si se lasa sa se raceasca, punand castronul peste un vas cu apa de la gheata. In crema racita se incorporeaza 50 g frisca batuta. Zaharul ramas se pune sa fiarba cu 100 ml de apa si, dupa ce s-a topit, se amesteca cu nessul si romul.
Se tapeteaza cu hartie o forma cu pereti detasabili (diametrul: 24 cm), se aseaza pe fund un strat de piscoturi, se stropesc usor cu siropul de cafea si se acopera cu o treime din crema. Se procedeaza la fel cu al doilea si al treilea strat de piscoturi si se tine tortul circa 5 ore la rece.
Se rumenesc migdalele intr-o tigaie uscata si se da ciocolata pe razatoarea mica.
Se scoate tortul din forma, se unge pe margini cu frisca si se lipesc de jur imprejur feliutele de migdala. Restul de frisca se toarna intr-un cornet si se fac rozete mici pe suprafata tortului, peste care se presara praful de cacao si ciocolata rasa.
4.751 vizualizări
926 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
3. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
4. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
5. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
6. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
7. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
8. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
10. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
11. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
12. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
13. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
19. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
20. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
23. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
25. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
26. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
27. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
29. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
30. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.