Tort Mimoza - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort Mimoza

Tort Mimoza

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Un blat pandispan de 600 g, 1/2 pahar lichior Strega (sau brandy), un pahar de lapte.
Pentru crema: 4 galbenusuri, 120 g zahar, 120 g faina, 1/2 l lapte, coaja rasa de la 3 lamii, 500 g frisca nu prea dulce, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cu un cutit zimtat se ia din pandispan un disc de 1,5 cm grosime. Cu un cutit ascutit se sapa forma care ramine, lasind o forma de 2 cm grosime. Se pastreaza aluatul scos. Se pregateste crema, batind galbenusurile impreuna cu zaharul, faina si putina sare. Se incalzeste laptele fara a fi prea fierbinte, se pune coaja rasa a lamiilor, se acopera cu un capac si se lasa in infuzie. Dupa 10 minute, se varsa laptele cald in crema galbenusurilor, apoi se pune la foc moderat, amestecind continuu; dupa ce incepe sa fiarba, se mai lasa citeva minute, apoi se ia de pe foc si se pune la racit. Dupa aceea, se incorporeaza frisca, amestecind usor. Intr-un castron se amesteca bine lichiorul cu laptele si cu o jumatate din doza se unge pandispanul, se umple cu crema si se lasa citeva linguri deoparte. Se acopera cu capacul de pandispan, si se rastoarna invers. Se unge si acesta cu siropul de lichior si lapte, apoi se acopera toata prajitura cu crema ramasa. Se pun deasupra intregii suprafete firmiturile de pandispan ramase/ pastrate.
Se pune in frigider 4-5 ore dupa care se poate servi.
4.024 vizualizări
796 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
3. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
4. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
5. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
6. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
7. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
8. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
10. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
11. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
12. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
13. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
19. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
20. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
21. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
24. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
26. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
27. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
28. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
30. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.