Tort Moca - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort Moca

Tort Moca

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 lingura cafea cernuta prin sita deasa.
Siropul: 250 g zahar, 1 1/2 pahar apa, 1/2 lingura zeama de lamiie.
Crema: 2 oua intregi, 100 g zahar, 1 pahar esenta cafea, 250 g unt.
Glazura: 400 g zahar, 1 1/2 pahar esenta de cafea, 1 lingura zeama de lamiie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se bat bine ouale intregi cu zaharul intr-un Cordially, castron pe marginea masinii, cu telul, pina se topeste zaharul, iar compozitia isi schimba culoarea (devine albicioasa). Se da vasul deoparte si se mai bate citeva minute, apoi se adauga faina in forma de ploaie si cafeaua cernuta prin sita deasa amestecindu-se foarte usor, ca sa nu se lasa.
Tortul se coace in forma unsa cu grasime, presarata apoi cu faina, iar fundul imbracat cu hirtie alba. Se coace la foc potrivit. Este copt cind se desprinde de pe forma, iar cind se inteapa cu un pai, compozitia nu se lipeste de acesta.
Se lasa sa se raceasca si se taie in doua sau trei parti egale, rotunde. Se insiropeaza. Se reconstituie tortul cu straturi de crema intre cele trei parti.
Crema se prepara astfel: se amesteca intr-un vas pe masina la foc slab doua oua cu zaharul si cu esenta de cafea, pina se ingroasa, se da la rece si se amesteca apoi cu untul frecat spuma.
Siropul: se fierbe zaharul cu apa 10 minute si cind este gata se adauga zeama de lamiie.
Tortul se glaseaza cu serbet de cafea muiat.
2.162 vizualizări
648 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
3. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
4. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
5. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
6. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
7. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
8. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
10. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
11. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
12. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
13. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
19. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
20. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
21. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
25. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
27. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
28. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
29. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.