Tort baiser cu lămâie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort baiser cu lămâie

Tort baiser cu lămâie

Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Pentru aluat: 1 1/2 ceasca faina, 1 lingura zahar fin, 125 g unt sau margarina (taiate bucatele), 1 galbenus, 1-2 linguri apa rece.
Pentru umplutura si baiser: 1/2 ceasca zahar, 1/3 ceasca zeamil, 1 ceasca coaja rasa de lamaie, 2 lamai, 1/2 ceasca zeama de lamaie, 3 oua (separat albusuri si galbenusuri), 1 lingura unt, inca 1/2 ceasca zahar fin.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul: Se amesteca faina cu zaharul, se adauga untul si se freaca intre palme, pana ce amestecul devine sfaramicios, dupa care se incorporeaza galbenusurile si apa si se framanta un aluat mai tare. Se inveleste cu o folie de plastic si se tine o ora la rece.
Se incinge cuptorul la 220 grade C, se intinde aluatul pe o planseta infainata si se imbraca cu el o forma rotunda cu diametrul de 23 cm. Se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie pentru copt sau folie de aluminiu, peste care se presara boabe de fasole sau de orez (ca sa-l tina drept), si se coace 15 minute. Se indeparteaza hartia si boabele si se lasa sa se raceasca.
Umplutura: Se amesteca 1/2 ceasca de zahar cu zeamilul, dupa care se adauga apa, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. Se pun pe foc (slab) si se lasa sa fiarba, amestecand intruna, pana ce se ingroasa. Se face focul mai mic, se lasa sa fiarba incet 2-3 minute si se pune deoparte. Intr-un castron, se bat galbenusurile, in care se incorporeaza - putin cate putin - compozitia preparata anterior (fierbinte). Se pune pe foc, se fierbe, amestecand 2-3 minute si se intinde peste aluatul copt. Baiser-ul: Se bat albusurile spuma, adaugand cate putin zahar, pana ce se intaresc bine. Se toarna baiser-ul peste umplutura, in asa fel incat s-o acopere complet. Se da tortul la cuptor si se coace 10 minute la 210 grade C, pana ce baiser-ul se rumeneste. Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate si se aseaza pe un platou.
Se serveste rece.
3.718 vizualizări
878 tipăriri
10 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
2. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
4. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
10. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
11. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
15. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
16. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
17. Gogoşi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
18. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
19. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
20. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
21. Sparanghel cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
23. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
25. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
27. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
28. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
29. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
30. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.