Tort cu alune (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort cu alune (II)

Tort cu alune (II)

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 12

Ingrediente: Pentru aluatul fraged: 280 g faina, 180 g zahar, un varf de cutit de sare, un ou, 180 g unt sau margarina, 200 g miez de alune, faina pentru intins coca.
Pentru umplutura: 500 g frisca batuta, un pachetel zaharvanilat, zahar pudra.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se framanta mai intai cu mixerul, apoi cu mana, un aluat neted din faina, zahar, sare, galbenus de ou si unt taiat bucatele. Se imparte in trei si se lasa sa stea la rece - acoperit - cel putin o ora.
Samburii de aluna se pun intr-o tava si se baga in cuptorul incins (150 grade C) sa se rumeneasca (circa zece minute), apoi se rastoarna pe un servet si se freaca bine ca sa se curete de coji. Dupa ce s-au racit se mai freaca o data, apoi se zdrobesc sau se taie mai mare. Se infaineaza planseta si se intind, pe rand, bucatile de aluat (in forma rotunda).
Se modeleaza dupa fundul formei (diametrul 26 cm) si se asaza fiecare pe cate o hartie pentru copt, unsa cu putin albus.
Se presara cu o treime din alunele taiate si se coc, pe rand, intre 12-15 minute in cuptorul incins la 175 grade C. Dupa care se scot si se lasa sa se raceasca.
Umplutura: Se amesteca frisca batuta cu zaharul vanilat si se intinde cate un strat pe doua din cele trei blaturi. Se asaza blaturile unul peste altul, terminand cu cel fara frisca si se presara cu zahar pudra.
4.004 vizualizări
924 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.