Tort cu caise - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort cu caise

Tort cu caise

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blat: 2 oua, 100 g zahar, 100 g faina, 2 linguri rase de cacao, un praf de copt.
Crema: un compot mare de caise, 4 linguri suc de lamaie, 5 foi gelatina, 300 g iaurt de vanilie, 2 plicuri de zahar vanilat, 250 g mascarpone, 100 g zahar pudra, 300 ml frisca.
Decor: 50 g ciocolata rasa, 4 linguri lichior.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se amesteca cu mixerul ouale, zaharul si un zahar vanilat. Se adauga faina, praful de copt si cacao si se face un aluat omogen care se toarna in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace 25-30 min pina cind scobitoarea este curata.
Blatul se lasa sa se raceasca bine pe un gratar de bucatarie, apoi se insiropeaza cu lichiorul. Se scurg caisele din conserva, si daca este nevoie se decojesc. Gelatina se pune la muiat conform instructiunilor de pe plic. Mascarpone se amesteca cu iaurtul, zaharul vanilat si zaharul pudra. Se amesteca gelatina dizolvata cu 5-6 linguri din acest amestec apoi se adauga in restul de crema. Se lasa la rece 50 min. Se bate frisca si se adauga in crema imediat ce acesta incepe sa se intareasca. In jurul blatului se pune inelul pentru tort apoi 1/3 din crema. Se opresc citeva caise pentru decor, restul se pun pe tort. Se pune restul de crema si se da la rece. Dupa ce a trecut timpul de racire ,se inlatura inelul si se decoreaza tortul cu cacao si cu restul de fructe.
3.521 vizualizări
823 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
3. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
6. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
7. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
8. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
9. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
10. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
11. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
14. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
15. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
16. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Corn cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Tarte cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
20. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
21. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
24. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
26. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
27. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
28. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
29. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
30. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.