Tort cu zmeură (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort cu zmeură (II)

Tort cu zmeură (II)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 4 linguri faina, 1/2 lingurita praf de copt, 2 linguri Maizena, 2 oua, 1/3 ceasca zahar.
Pentru crema de zmeura: 400 g zmeura proaspata sau congelata, 1 ou, 1/3 ceasca zahar tos foarte fin, 250 g branza de vaci, 1 1/4 ceasca frisca batuta, 1 lingura gelatina, 3 linguri apa, zahar pudra pentru ornat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu unt topit sau cu ulei.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt si cu Maizena. Intr-un castron mai mic se bat ouale circa 3 minute, se incorporeaza zaharul (in ploaie) si se amesteca in continuare pana ce acesta se topeste complet, iar compozitia devine galbena si lucioasa.
Se varsa intr-un castron mai mare, se adauga faina cernuta si se amesteca repede, cu o lingura de metal. Se toarna amestecul in forma unsa si se da 15 minute la cuptor. Cand blatul s-a rumenit si se desprinde de peretii formei, se scoate din cuptor, se lasa sa se odihneasca 3 minute si se rastoarna.
Pentru crema: Se pun in robotul de bucatarie 300 g zmeura, se maruntesc, se paseaza printr-o sita si din piureul astfel obtinut se pune jumatate deoparte. Intr-un castron se amesteca (cu mixerul) ouale cu zaharul si cand devin cremoase, se adauga branza de vaci.
Se inmoaie gelatina intr-o craticioara cu putina apa, se pune pe foc pe baie de apa si se amesteca pana ce se dizolva complet. Se ia o lingura de metal cu care se amesteca in compozitia cu branza de vaci si oua: gelatina, jumatate din piureul de zmeura, zmeura intreaga ramasa (100 g) si la sfarsit frisca batuta. Se acopera castronul cu o folie de plastic si se lasa crema sa se inchege la frigider circa 10 minute, amestecand-o din timp in timp.
Se taie blatul in doua (pe lat). Jumatatea de jos se unge cu un strat omogen de crema, se acopera cu cealalta jumatate de blat si se tine la rece ca sa se intareasca crema. Inainte de a-l servi, tortul se pudreaza cu zahar, se taie in 8 bucati, se aseaza fiecare bucata pe cate-o farfurioara si de jur imprejur se toarna cate putin din piureul de zmeura pus deoparte.
1.918 vizualizări
660 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
2. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.