Tort de ciocolată (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort de ciocolată (I)

Tort de ciocolată (I)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 9 oua, 1 puding ciocolata instant, 1 puding vanilie instant, 1 pahar lapte, 200 g ciocolata menaj, 1 cutie frisca, 1/3 pahar apa (lapte), 2 linguri zahar
2 lingurite unt.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Blat: Se folosesc 7 oua, se bat albusurile cu 2 de zahar apoi se adauga galbenusurile si puding instant de ciocolata se amesteca usor cu o paleta si se pune intr-o forma de tort care in prealabil a fost unsa cu unt sau este tapetata cu hirtie de pergament. Cuptorul trebuie sa fie incalzit de dinainte la temperatura de 180 sau pe 6. Se tine 25-30 minute la cuptor. Pe la jumatatea timpului se poate reduce temperatura la 4-5 =140-160 grade.
Crema vanilie: 1 pahar lapte se amesteca cu puding vanilie instant si cu frisca lichida cu mixer. Se pune la frigider.
Crema ciocolata: Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un vas rezistent la foc se adauga apa (lapte) se tine pe foc pina se topeste ciocolata. (se poate face acelasi lucru la microwave timp de 1 minut) .Cind se raceste se adauga 2 lingurite de unt.
Se bat 2 albusuri dupa care se adauga 2 galbenusuri. Se toarna totul peste ciocolata rece si se amesteca usor. Crema se tine la frigider.
Cind blatul este rece se pune deasupra crema de vanilie, apoi crema de ciocolata (se poate orna ) si se pune la frigider de preferat pina a doua zi.
Se poate servi cu capsuni, cu frisca.
2.414 vizualizări
708 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
4. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
18. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.