Tort de clătite cu carne de miel - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Tort de clătite cu carne de miel

Tort de clătite cu carne de miel

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru clatite: 1 pahar faina de grau, 1/2 pahar faina de malai (fina), 1 ou batut, 375 ml apa, grasime pentru uns tigaia.
Pentru umplutura: 1 lingura ulei, 1 ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu (mijlociu) taiat marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 ardei iuti (rosii) taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata, 1 cutie rosii decojite (440 g), 1/4 pahar bulion gros, 1/2 pahar smantana groasa, 1/2 pahar parmezan (cascaval) ras.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge tava cu unt topit sau cu ulei. Se amesteca faina, malaiul, oul si apa (cu mixerul) circa 10 secunde, pana ce se obtine un aluat neted. Se toarna 3 linguri de aluat intr-o tigaie unsa, se prajeste clatita circa un minut pe o parte, la foc potrivit, apoi se intoarce si se prajeste si pe cealalta parte (trebuie sa se rumeneasca usor). Se procedeaza la fel si cu restul de aluat, adaugandu-se din cand in cand cate putina grasime. Se fac, in total, 9 clatite, care, pe masura ce s-au prajit, se pun pe o farfurie si se acopera cu un servet de bucatarie.
Se prepara apoi umplutura. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se pun la prajit ceapa, ardeiul, usturoiul si ardeii iuti. Se lasa doua minute la foc potrivit, amestecand intruna, pana ce ceapa incepe sa se rumeneasca. Se adauga carnea tocata, se prajeste si ea 4 minute la foc iute, pana ce se evapora toata zeama, se zdrobeste cu o furculita si apoi se incorporeaza rosiile taiate si bulionul si se lasa sa fiarba toate impreuna 5 minute - cu capac - amestecand din timp in timp (compozitia trebuie sa fie zemoasa). Se pune o clatita pe tava, se unge cu 3 linguri de smantana si se acopera cu 1/8 din umplutura. Deasupra se pune alta clatita si asa mai departe, pana ce se asaza toate clatitele. Peste cea de sus se presara cascavalul ras, se baga “tortul” la cuptor, se coace 30 de minute, pana se patrunde bine si se rumeneste frumos.
Se serveste fierbinte.
1.999 vizualizări
651 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
16. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.