Tort de mere, pere, caise - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort de mere, pere, caise

Tort de mere, pere, caise

Ingrediente: 1,5 kg mere/pere/caise, 1 lingura unt/margarina, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri apa, 100 g frisca.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: 1.Intr-o tava rotunda, care se unge cu unt se pun merele/perele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua)sau caisele cu tot cu coaja dar fara samburi. Daca fructele sunt mai tari si nu sunt prea zemoase se pun in scobitura samburilor un pic de unt.
2. Cele 6 galbenusuri se amesteca cu zaharul pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga cele 6 linguri de faina si apa.Se amesteca pana se omogenizeza.
Albusurile se bat spuma separat, cu mixerul pana ce spuma sta lipita de vasul in care s-au batut( cand intoarceti vasul cu josul in sus, spuma trebuie sa stea pe fundul vasului fara sa cada)
La sfarsit se adauga albusurile batuta spuma peste compozitia facuta anterior, putin cate putin si se amesteca cu o lingura foarte usor.(Daca va grabiti la amestecat, aluatul va cadea cand il scoateti din cuptor)
Cand totul e gata, adaugati aluatul obtinut peste merele ce le-ati pus in tava.
Dati tava la cuptor, foc mediu si lasati tortul la copt pentru circa 45 de minute. Ca sa fiti siguri ca aluatul e bine copt, introduceti in aluat o scobitoare din lemn. Daca scobitoarea ramane curata, fara aluat pe ea, atunci tortul e gata.
Scoateti tava din cuptor, puneti un platou peste tava si rasturnati tortul pe platou. Lasati-l sa se raceasca foarte, foarte bine dupa care il puteti orna cu frisca sau orice altceva doriti sau aveti prin casa.
3.212 vizualizări
830 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
3. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
6. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
7. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
8. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
9. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
10. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
11. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
14. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
15. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
16. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Corn cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Tarte cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
20. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
21. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
24. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
26. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
27. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
28. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
29. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
30. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.