Tort de migdale cu frişcă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort de migdale cu frişcă

Tort de migdale cu frişcă

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Pentru blat: 250 g faina, 250 g miere, 100 g migdale, 100 g zahar, 6 oua, 100 ml lapte, 1/2 plic praf de copt, 1/2 lingurita scortisoara, coaja rasa de lamaie.
Pentru crema: 2 oua, 150 g zahar, 200 g unt, 80 g miere, 30 g cacao, 1 lingurita esenta de rom.
Pentru glazura si ornat: 150 g zahar pudra, 30 g ciocolata, 4 linguri de apa, 30 g unt, 300 ml frisca, 50 g migdale.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Amesteci galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi adaugi pe rand laptele, mierea si migdalele macinate. Separat, bati albusurile spuma, iar faina o amesteci cu praful de copt. Incorporezi apoi alternativ faina cu albusurile, la urma pui si scortisoara si coaja rasa de lamaie. Omogenizezi compozitia, o torni intr-o forma de tort unsa cu margarina si o dai la cuptor. In acest timp pregatesti crema: bati ouale cu zaharul, romul si cacaua pe aburi pana obtii o crema spumoasa. Separat, amesteci mierea cu untul, le adaugi in compozitia de mai sus, mai fierbi putin pe foc si o dai la rece. Dupa ce s-a copt blatul, il lasi sa se raceasca, apoi il tai in 3 parti si-l umpli cu crema. Pregatesti si glazura: pui la fiert zaharul cu ciocolata si apa. Dupa ce s-a legat ca un sirop, il dai deoparte, adaugi untul si amesteci. Glazurezi tortul, apoi il decorezi cu frisca batuta, ciocolata rasa si migdale.
Decoreaza tortul cu frisca dupa ce glazura s-a racit si s-a intarit, pentru ca altfel cele doua se vor amesteca.
5.902 vizualizări
1.005 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
3. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
6. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
7. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
8. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Spumă de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Spume)
11. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
12. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
13. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
17. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
18. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
19. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
20. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
22. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume)
23. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
26. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
28. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
29. Cremă de orez cu frişcă (Dulciuri > Creme)
30. Îngheţată de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.