Amandină
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Blat cu zahar ars: 7 oua, 190 g zahar, 300 g faina, 1-2 praf de copt.
Crema cacao: 250 g zahar, 350 g margarina, 50 g cacao, esenta de rom si vanilie.
Glazura: 3/4 ciocolata (de 100 g).
Sirop: 250 ml apa, 100 g zahar, lamaie rasa, esenta de rom.
Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 min. la 175 grade. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat. Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie, pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate, insa nu prea marunt.
Se da la rece 1 ora ca sa se intareasca apoi se taie sub forma unui patrat si se glaseaza in ciocolata.
|