Andive cu nuci, jambon și cașcaval
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g andive, o felie groasa de jambon cam 1 cm, 10 nuci, 100 g de cascaval sau svaiter, 2 linguri de otet, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de mustar (frantzuzesc daca e posibil), sare, piper.
Mod de preparare: Se curata, se spala si se storc andivele. Se sparg nucile si se scot samburii. Se taie in cubulete jambonul si cascavalul.
Intr-o saladiera se amesteca sarea cu piperul si mustarul cu otetul si apoi se pune uleiul, ca si la maioneza.
Se adauga samburii de nuca in compozitia de mustar/otet/ulei si se inmoaie bine. Apoi se pun cuburile de jambon, cascaval si andivele taiate. Nu puneti salata decat inainte de a o servi musafirilor pentru ca riscati sa nu mai aiba culoarea alba (andivele se innegresc repede).
|