Andive cu nuci și brânză Roquefort
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 8 andive, 100 g sîmburi de nucă, 4 mere, 100 g brînză Roquefort (Bucegi).
Pentru sos: 75 g brînză Roquefort (Bucegi), 1 lingură zeamă de lămîie, 1 cățel de usturoi zdrobit, 150 g iaurt, 6 linguri pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: Se spală andivele și se aleg frunzele. Merele curățate se taie fășii subțiri (julien), iar brînza se rupe bucățele. Se amestecă toate și se decorează cu puțină verdeață.
Peste salată, se toarnă sosul obținut prin mixarea ingredientelor de mai sus (brînză, zeamă de lămîie, usturoi, iaurt, pătrunjel verde), pînă ce amestecul devine omogen.
Se gustă de sare și piper și se servește ca aperitiv.
|