Andive cu ou și sos de muștar
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g andive, 2 gălbenușuri fierte tari, 3 linguri sos de muștar , unt, sare, suc de lămâii pătrunjel verde tocat.
Pentru sosul de mustar 1 kg: 100 g mustar, 100 g faina, 60 g zahar, 40 ml otet, 200 g smantana, 150 g unt, 250 ml apa, 20 g sare.
Mod de preparare: Se spală andivele, se curăță și se pun într-o cratiță, unsa cu unt. Se adaugă puțină apă cu suc de lămâie și sare, și se lasă pe foc până ce apa începe să clocotească. Apoi se stropesc cu unt și se dau la cuptor, acoperite cu un capac timp de o oră, ca să fiarbă înăbușit. Când andivele s-au înmuiat, se scot și se așează pe un platou, se adaug gălbenușurile tocate, pătrunjelul verde tocat, sarea și sosul de muștar.
Sosul de mustar: untul se topește într-un vas la foc mic. Făina se încorporează în untul topit sub formă de ploaie, adaugand treptat smantana, muștarul, zahărul, sarea și apa necesară pentru a se obține un sos. Se continua fierberea 30 de minute. Oțetul se adaugă înainte cu 5 minute de terminarea fierberii.
|