Andive cu sos Bechamel și parmezan ras
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g andive, un pahar sos Bechamel, 50 g parmezan ras.
Pentru sos (ingrediente pentru 1 kg): 80 g faina, 1 l lapte, 80 g unt, 10 g sare.
Mod de preparare: Se spală andivele, se curăță și se pun într-o cratiță, unsa cu unt. Se adaugă puțină apă cu suc de lămâie și sare, și se lasă pe foc până ce apa începe să clocotească. Apoi se stropesc cu unt și se dau la cuptor, acoperite cu un capac timp de o oră, ca să fiarbă înăbușit. Când andivele s-au înmuiat, se scot pe un platou și deasupra se toarnă sosul și apoi, se presara parmezan ras.
Pentru sos: Făina se dizolvă în puțin lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert la foc potrivit, se adaugă 1/2 din cantitatea de unt, făina și sarea, amestecând cu telul în continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Compoziția se fierbe 30 de minute, după care se strecoară, se controlează gustul și se adaugă restul de unt pentru a nu se prinde crustă. Se menține la cald, se folosește ca bază la alte sosuri.
|