Andive cu sos de brânză și muștar
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3 andive, 150 g brânză Roquefort (cu mucegai).
Pentru sos: 1 ou, 1 păhărel de ulei, 1/2 lămâie, 3-4 linguri muștar, 1 lingură brânză zdrobită, 5 linguri smântână, sare, piper.
Mod de preparare: Andivele, spălate și scurse, se taie cuburi. Brânza se taie și ea in bucățele mici și se pune împreună cu andivele într-o salatieră.
Separat, se prepara un sos din oul întreg bătut cu ulei, sucul de lămâie, sare, smântână și 3-4 linguri de muștar. Se condimentează cu sare și piper, după gust, și se adaugă și o lingură de brânză zdrobită.
Se toarnă sosul peste andive, se amestecă și se lasă la rece până în momentul servirii.
Sosul va fi mult mai ușor, mai dietetic, dacă se înlocuiește smântâna cu iaurt.
|