Anghinare cu sos alb
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 15-20 bulbi (receptaculi florali) de anghinare proaspeți sau conservați, 200 g carne tocată, o ceapă mică, 2 linguri de făină, 3 linguri de unt lichid, 3 cești de lapte dulce, sare, mirodenii, grăsime, brînză.
Mod de preparare: Se călește ceapa împreună cu carnea tocată, la care adaugă sare și piper, după gust.
Se umplu cu această compoziție receptaculii florali, apoi se pun într-un vas care urmează a fi introdus la cuptor.
Separat se pregătește sosul alb din făină, unt și lapte dulce astfel: se amestecă făina cu untul topit, pe foc cîteva minute, se adaugă cîte puțin laptele dulce amestecînd continuu pentru a nu se prinde de vas. După ce începe să fiarbă, se mai ține pe foc circa zece minute.
Acest sos se toarnă peste receptaculii florali umpluți. Pe deasupra, se presară brînză rasă și se bagă vasul cuptorul bine încins.
Preparatul se consumă cald.
|