Antricot de vită cu portocale
Timp de preparare: 1 h 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 antricoate de vita, 3 portocale, 200 ml supa de legume (se poate folosi supa la plic sau cub de tip Knorr sau Maggi), 3 catei usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 lingurita rasa chimen pudra, 1/2 lingurita scortisoara pudra, sare, piper, ulei de masline.
Mod de preparare: Carnea de vita se prajeste in ulei. Se adauga sare si piper. 2 portocale se curata si se taie rondele, cealalta portocala se stoarce. Dupa ce s-a prajit carne de vita se aseaza intr-un vas sau o tava adanca, se adauga peste zeama de portocala, se adauga chimenul si scortisoara, usturoiul pisat sau dat pe razatoare, se acopera cu supa de legume, se pun deasupra rondelele de portocala si patrunjelul tocat fin. Se acopera cu o foaie de aluminiu si da la cuptor, pentru 1h30.
|