Aperitiv New Zealand
Rețetă tradițională din Noua Zeelandă
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 5-6 cartofi, 600 g ton în ulei, 100 g măsline light, 1 ardei gras roșu, 5 fire de ceapă verde (iarna se înlocuiesc cu 1 ceapă uscată tăiată julien), zeama de la o lămîie mică, 3 linguri ulei de măsline, pătrunjel verde, sare.
Mod de preparare: Se face un piure din cartofi, în care se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămîie, pătrunjelul tocat și sare. Se amestecă tonul cu ceapa, măslinele tăiate felii și ardeiul tăiat cuburi.
Într-un vas (preferabil transparent), se pune jumătate din cantitatea de piure, apoi peștele și deasupra restul de piure. Se ornează cu rondele de ceapă verde, măsline și ardei roșu.
|