Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Aperitiv de vinete și gogoșari
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 kg vinete, 3 kg gogoșari, 1/2 l ulei, oțet de 9 grade, apă, piper boabe, sare


Mod de preparare: Se curăță vinetele, se spală și se taie în rondele. Se curăță gogoșarii, apoi se taie în cuburi mici. Se prăjesc pe rând legumele cu ulei fierbinte până prind o crustă aurie.

Între timp, se spală și se opăresc bine borcane mici. La 1 l de oțet se adaugă 1 1/2 l de apă, 10 g piper boabe și 75 g sare și se fierbe totul în clocote 5 min.

În fiecare borcan mic, se pun alternativ straturi de vinete și gogoșari presați, apoi se completează lichidul cu uleiul din sos. Se leagă borcanele cu celofan și se fierb, pe baia de aburi, 30 de minute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.