Aperitiv din brânză de vacă
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1/2 kg brânză de vaci, 150 g smântână proaspătă groasă, chimen, ceapă.
Mod de preparare: Brânza se freacă bine cu dosul furculiței, pe marginea farfuriei, ca să se mărunțească, amestecându-se apoi cu smântâna, care se poate înlocui cu maioneză. Pentru gust și aromă, se pot adăuga 1-2 lingurițe cu ceapă rasă fin sau numai cozi de ceapă verde tăiate mărunt și frunze de mărar sau pătrunjel, tăiate marunt.
Se aranjează pe platou, ornată cu felii de roșii, ardei grași, ridichi roșii de lună.
În brânza preparată cu smântână, se pot adăuga o linguriță de chimen, pisat bine cu piulița sau măcinat prin mașina de piper, și un vârf de linguriță de boia dulce sau 1/2 linguriță cu pastă de ardei. Din acest preparat se pot face și sandvișuri.
|