Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ardei capia în oțet
Rețetă de post (vegetariană)

Ingrediente: 2 kg ardei capia, 1/2 l oțet de 9 grade, 1 l apă, 250 g zahăr sau miere, 20 g sare, o foaie de dafin, o frunză de țelină, 100 g hrean sau trei lingurițe sămînță de muștar.

Mod de preparare: Ardeii bine spălați se taie în jumătăți, pe lungime, se curăță de cotoare și seminte, apoi se cîntăresc. Într-o cratiță de 3 l, se pun oțetul, apa și toate ingredientele, afară de hrean, și se acoperă cu capac. Cînd lichidul clocotește, se pun ardeii capia, cîți încap, ca să intre bine în lichid, apoi se acoperă și se lasă să fiarbă 2-3 clocote. După aceea, se scot cu spumieră și se pun într-o cratiță, acoperiți, continuîndu-se la fel pînă cînd se termină toată cantitatea. Se așează apoi în trei borcane de cîte 1 l fiecare sau într-un borcan de 3 l. După ce ardeii s-au așezat pînă la jumătatea borcanului, se toarnă circa 1/2 din lichid, ca să intre bine printre felii; se completează cu ceilalți ardei și, la urmă, se toarnă tot lichidul, presărîndu-l cu cîte două felii de hrean, ca lichidul sa iasă deasupra. Borcanele se leagă cu celofan dublu și se așează în cămară. Ardeii nu vor fermenta, chiar dacă se lasă mai mult timp borcanele dezlegate, cu condiția să fie acoperite.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.