Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ardei copți cu smântână
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 1 kg ardei gras, 2 cepe, 250-500 ml smîntînă, sare, ulei, 1-2 linguri făină, verdeață (mărar, pătrunjel).

Mod de preparare: Se coc ardeii grași (galbeni și roșii sau chiar gogoșari), se curăță și se rup bucăți cu mîna, după care se pun într-un castron. Într-o cratiță, se rumenesc 2 cepe în puțin ulei, peste ceapă se pun bucățile de ardei copt cu 250 ml de apă și se dă într-un clocot; se poate adăuga o linguriță de concentrat de supă de legume.
Separat, se face un amestec de 250-500 ml de smîntînă cu 1-2 linguri de făină și apă (se face de consistența unui sos), care se toarnă peste amestecul de ardei cu ceapă, care clocotește. Se amestecă încontinuu, să nu se prindă, maxim 10 minute.
Se poate orna cu verdeață (mărar sau pătrunjel), pe farfurie.
Se poate servi cald sau rece.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.