Ardei copți marinați
Rețetă tradițională din Franța
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 3 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 6 ardei (3 roșii și 3 galbeni), 4 căței de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper.
Mod de preparare: Scoateți codițele de la ardei, tăiați-i în două și curățați-i de semințe și nervuri. Ungeți-i cu puțin ulei și puneți-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneți într-un castron ardeii și usturoiul tăiat mărunt. Turnați peste ei restul de ulei și adăugați puțin piper.
Dupa ce s-au răcit, acoperiți castronul cu o folie extensibilă și lăsați-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.
Când îi serviți, presărați-i cu pătrunjel verde tocat.
Pot fi consumați ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar.
Este o rețetă provensală.
|