Ardei iuți umpluți cu ton
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 25 de ardei iuti mici si rotunzi, 200 g ton in ulei, 1 l de ulei de masline, 300 ml otet de vin alb.
Mod de preparare: Ardeii trebuiesc pusi la uscat la soare timp de doua zile.
Curatati-i, frecandu-i cu un servet umed. Cu un cutit ascutit, inlaturati semintele si codita. Atentie, nu-i intepati. Puneti-i intr-un castron cufundati in otet. Lasati-i in jur de 3 zile, apoi lasati-i sa se usuce pe un servet curat.
Scurgeti uleiul din ton, apoi maruntiti pestele cu o furculita. Umpleti ardeii cu ton, cu blandete ca sa nu crape.
Aranjati ardeii umpluti in borcane de sticla si adaugati ulei de masline pana ii acoperiti. Serviti peste o saptamana.
Ardeii se vor conserva aproximativ 6 luni.
|