Ardei umpluți cu humus și pește
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 ardei grași, 4 fileuri de pește, 3 ouă, 2 linguri făină, o lingură de mălai, boia dulce, 2 cutii cu humus, smîntînă, un fir de praz, 150 g roșii cherry, salată verde, o lămîie, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel.
Mod de preparare: Fileurile de pește se spală, se presară sare, piper și se așază pe o farfurie. Făina se amestecă bine cu mălaiul, o linguriță de boia dulce, sarea și piperul după gust.
Ouăle se bat cu o furculiță, se condimentează și se adaugă amestecul de făină cu mălai.
Se trec fileurile prin acest amestec și se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră și se pun pe un șervet absorbant.
Humusul se amestecă bine cu două linguri de smîntînă, sarea, piperul și sucul de la jumătate de lămîie.
Se adaugă două linguri de praz tocat mărunt și se amestecă. Se acoperă cu un capac și se introduce la rece pentru zece minute.
Ardeii grași se taie în jumătăți sau li se taie doar capacul. Se curăță de semințe și se umplu cu pasta de humus. Fileurile de pește se taie în bucăți mai mici și se pun peste humus.
Se servesc alături de o salată din roșii, praz, salată verde și pătrunjel.
|