Ardei umpluți cu orez și ouă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 ardei grași roșii, 4 ardei grași verzi, 1-2 cești de orez fiert, 2 ouă fierte tari, 1 ceapă, 2 linguri pătrunjel verde tocat, sare, piper, ulei de măsline.
Mod de preparare: Se spală ardeii, se taie în două și se curăță de semințe și nervuri. 2 ardei roșii și 2 ardei verzi se taie cubulețe mici.
Se amestecă bine orezul fiert cu ouăle tocate mărunt, cu ceapa tăiată, cu cubulețele de ardei și cu pătrunjelul. Se sărează și se piperează.
Se încinge cuptorul la 180°C.
În jumătățile de ardei rămase întregi se picură puțin ulei de măsline, după care se umplu cu amestecul de orez ouă, ceapă și ardei.
Se unge o formă cu puțin ulei de măsline, se așează jumătățile de ardei umplute și se coc circa 40 min.
|