Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ardei umpluți cu ton
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 8 ardei grași, 500 g ton în ulei, o ceapă, 2 ardei capia, 100 g capere, 3 castraveți murați, 150 ml smîntînă, 75 g unt, 100 g făină, 600 ml apă, o lingură de muștar, rozmarin, sare, piper, o lămîie.

Mod de preparare: Castraveții se curăță și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se pun într-o strecurătoare și se scurg.
Untul se taie în cuburi și se pune la topit într-o tigaie. Se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește două minute. Se toarnă făina dizolvată cu puțină apă și se amestecă.
Cînd începe să se îngroașe se adaugă restul de apă, smîntîna, sarea și piperul după gust. Se fierbe pînă cînd se îngroașă sosul, se adaugă muștarul și castraveții rași.
Se fierbe 15-20 de minute, se oprește focul și se lasă să se răcească.
Ardeii grași se spală, li se taie un căpăcel și se condimentează. Ardeii capia se curăță de semințe, se toacă mărunt și se pun într-un castron. Se amestecă bine cu tonul tocat mărunt, caperele, sucul de la lămâie, sare și piper.
Se umplu ardeii cu această compoziție și se servesc imediat, cu sosul de castraveți.
În sos se poate adăuga și o jumătate de linguriță de rozmarin tocat mărunt.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.