Aspic de pește
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 60-80 g gelatină, 2 l apă, 150 g zeama de pește obținută prin fierberea oaselor și capetelor de pește, 2-3 albușuri, 50 g ceapă, 50 g morcovi, 50 g felină, o foaie de dafin, 100 ml vin, 20 ml coniac, 10 boabe piper, 2-3 fire tarhon, oțet și sare după gust.
Mod de preparare: Se taie zarzavatul felii și se pune la fiert în apă cu sare. Dupa ce a fiert 10-20 minute, se pune gelatină spălată în apă rece și se amestecă pâna da în fiert. Imediat ce a dat în fiert, se trage de pe foc și se răcește puțin, atât cât poate suporta degetul. Intre timp se toacă carnea, se pune sare, piper, foi de dafin, cotoarele de tarhon, vinul, oțetul, albușul, se amestecă și se omogenizează compoziția. Peste aceasta compoziție se toarnă puțin câte puțin aspicul cald, amestecând bine până la omogenizare. Se pune apoi la fiert la foc moderat. Nu se mai amestecă și nu se mișcă cratita. Se lasă să scadă compoziția, apoi se strecoară și se pune la rece, folosindu-se la glasare și la ornare.
Aspicul pentru păstrăvi se ornează cu vin roșu. Peștele fiind, în general, servit rece, se aranjează și se garnisește cu aspic, care îi dă gust și un aspect frumos.
|