Bărcuțe de vinete
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 vinete, 200 g boabe de porumb din conserva, 100 g cuscus, 100 g morcovi, 100 g ciuperci din conserva, 3 rosii, 2 ardei capia, o legatura de marar, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, ardei iute.
Mod de preparare: Se incinge o tigaie fara ulei in care se prajesc vinetele taiate in rondele subtiri. Se scot apoi din tigaie si se pun pe o farfurie. Morcovii se curata de coaja, se taie in bucatele si se calesc timp de cinci minute.
Intr-o oala se fierbe putina apa, apoi se toarna deasupra cuscusului si se lasa sa se umfle. Se amesteca apoi cuscusul cu morcovii, boabele de porumb scurse de apa si ciupercile taiate marunt. Se condimenteaza cu sare si piper, se toarna putin ulei si se amesteca totul.
Se umplu feliile de vinete cu acest amestec, se ruleaza sau se prind marginile opuse cu scobitori sau cozi de marar. Se presara marar tocat si se servesc impreuna cu felii de rosii si ardei capia.
Pentru un gust picant, se poate adauga ardei iute.
|