Bărcuțe de vinete cu șuncă
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 4 vinete, 200 g cuș-cuș, 300 g șuncă, 2 ardei grași, 1 lingură pastă de tomate, 6 frunze busuioc, 100 g boabe de porumb din conservă, ulei de măsline, 1 vîrf de cuțit pudră de nucșoară, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: Ardeii se taie în cubulețe, iar șunca în fîșii subțiri. Se prăjesc cîteva minute într-o cratiță fără ulei, se scot cu o spumieră și se pun într-un castron.
Cuș-cuș-ul se opărește cu apă fierbinte, se pune într-un vas și se lasă să se răcească. Se adaugă două linguri de ulei de măsline, pasta de tomate, frunzele de busuioc tăiate mărunt, sarea și piperul.
Se presară pudra de nucșoară, se adaugă cubulețele de ardei, șunca și se amestecă.
Vinetele se spală, se taie in jumătăți și li se îndepărtează mijlocul cu un cuțit, păstrînd o margine de 1 cm.
Miezul de la vinete se toacă mărunt și se călește două minute în ulei incins. Se umplu vinetele cu pasta de vinete amestecată cu boabele de porumb și compoziția de cuș-cuș.
Se ung cu puțin ulei, se introduc în cuptor și se coc 25 de minute la foc mediu.
Se servesc fierbinți, presărate cu pătrunjel tocat.
|