Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate)
Rețetă tradițională din Irlanda
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: lingurițe ceai negru, 350 g fructe uscate (stafide, smochine, curmale), coajă zaharisită de portocală, 240 ml lapte, 1 linguriță zahăr, 2 lingurițe drojdie uscată, 450 g făină albă, de bună calitate, 1 linguriță sare, 25 g zahăr, 75 g unt (margarină), 1 ou, 1 linguriță arome (esență de rom, zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie).

Mod de preparare: Se prepară 480 ml de ceai tare, în care se lasă fructele uscate la înmuiat - ideal ar fi peste noapte sau cel puțin câteva ore. Se încălzește laptele atât cât suportați la mână, se adaugă zahărul și drojdia și se lasă la cald cca 15 minute. Se amestecă făina, sarea și zahărul, se adaugă untul, se amestecă, se toarnă laptele cu drojdia, apoi oul bătut și aromele. Se pun și fructele scurse din ceai și se amestecă bine până se obține un aluat moale, pufos (eventual, se mai adaugă făină). Se pune aluatul pe o planșetă presărată cu făină și se frământă bine. Se așază apoi într-o formă rotundă sau de chec, unsă cu ulei, se acoperă cu o cârpă și se lasă să dospească la cald, 45-50 de minute, până își dublează volumul. Se introduce forma în cuptroul încins și se coace cca 30 de minute. Se scoate pâinea din formă și se mai lasă 20 de minute în cuptor.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.