Biftec cu ciuperci
Rețetă tradițională din Franța
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 500 g mușchi de vită, sare, piper măcinat, 1 lingură făină, 1 ceașcă ulei, 1 ceașcă smîntînă, 250 g ciuperci, 1 pahar vin alb, verdeață tocată.
Mod de preparare: Mușchiul se taie în felii potrivit de groase, care se trec prin făină și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe o farfurie. În uleiul rămas, se pun ciupercile curățate, tăiate felii subțiri. Se acoperă cratița și se lasă să scadă 15 min. Se adaugă vinul, sarea și piperul măcinat, apoi smîntîna. Sosul se scade pe foc împreună cu verdeața tocată 10 min. Se pun biftecurile peste sos, apoi se țin la cuptor 15 min., după care se servesc fierbinți.
|