Biftec cu spanac și ochiuri
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 6 felii mușchi de vită, 2 linguri unt, 6 felii de pîine albă, 6 ouă, verdeață tocată, 1 kg spanac, 1 ceașcă ulei, sare, piper măcinat.
Mod de preparare: Spanacul spălat și curățat se pune la fiert în apă cu sare, apoi se scoate și se toacă mărunt. Se pune într-o cratiță cu o lingură de unt, sare și piper măcinat și se lasă pe foc pînă scade. Se lasă deoparte.
Se prăjesc feliile de mușchi în ulei fierbinte, apoi se scot și se lasă pe o farfurie. La fel se pregătesc și feliile de pîine.
Din cele 6 ouă, se pregătesc ouă ochiuri românești sau ochiuri prăjite în unt.
Se așează pe un platou mai mare feliile de pîine, peste ele se pune un strat subțire de spanac, iar deasupra se pune cîte un biftec. Biftecurile astfel pregătite se așează la distanță unele de altele, iar golurile dintre ele se umplu cu ochiuri. Se presară deasupra ouălor pătrunjel tocat și se servește totul cald.
|