Biscuiți cu ciocolată și bostan
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie, 1 lingura smantana subtire, 1 bucata de bostan (100 g), 20 g unt, 120 g zahar tos, 1 varf de cutit de scortisoara, 80 g migdale pisate, 2 albusuri, 50 g faina.
Mod de preparare: Se toaca marunt bostanul si se amesteca cu 20 g de zahar si scortisoara. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se amesteca si ea cu bostanul si zaharul. Se bat bine albusurile cu migdalele pisate, se incorporeaza smantana si restul de zahar, pana ce amestecul devine spumos. Se toarna faina in ploaie si apoi se incorporeaza bostanul cu ciocolata. Se unge o foaie de hartie de copt cu unt, se intinde pe o tava si pe ea se aseaza gramajoare de aluat (se iau cu lingura). Se apasa cu o furculita uda. Se coc 10 minute in cuptorul incins (200 grade C). Se desprind de pe hartie si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
|