Biscuiți cu struguri
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porții: 12
Ingrediente: 300 g făină, praf de copt, 100 g zahăr tos, zahăr vanilinat, 2 ouă, 150 g unt, 50 g stafide, sare, esență de vanilie, pudră de cardamon, 50 g zahăr pudră, 1/2 lămîie, struguri, pudră de scorțișoară.
Mod de preparare: Într-un castron se amestecă zahărul tos cu făina, două lingurițe de praf de copt, un pliculeț cu zahăr vanilinat și un vîrf de cuțit de sare.
Se adaugă ouăle și untul rece tăiat în cubulețe, o linguriță de esență de vanilie, un vîrf de cuțit de pudră de cardamon, sucul și coaja de la lămîie.
Se mixează sau se frămîntă cu mîna pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare. Se adaugă stafidele și se frămîntă aluatul pînă cînd sunt încorporate.
Dacă aluatul este prea moale se introduce la rece pentru 30 de minute. Se presară masa cu făină și se întinde aluatul într-o foaie groasă de un centimetru.
Se decupează forme rotunde cu un pahar sau o formă pentru biscuiți, se așază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt și se introduc în cuptor.
Se coc 15-25 de minute la foc mediu, se scot din tavă, se așază pe un grătar și se presară zahăr pudră.
Se servesc simpli sau cu salată din struguri, zahăr vanilinat și pudră de scorțișoară.
|