Boeuf Bourguignon
Rețetă tradițională din Franța
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 1,25 kg pulpa de vita, 250 g costita (de preferinta neafumata, doar tinuta la saramura), 20 capatini de arpagic, 1 lingura de untura, 1 sticla de vin rosu (sec), 2 linguri de faina, o ramurica de cimbru, o foaie de dafin, sare, piper, nucsoara.
Mod de preparare: Intr-o cratita se prajeste la foc mic costita taiata in feliute si arpagicul curatat, fara a se aduga alt corp gras. Cind incep sa se rumeneasca, se scot cu spumiera. Se adauga untura. Cind se topeste, se pune carnea taiata in cuburi mari (3-4 cm) si se rumeneste la foc mic. Se presara cu faina, se amesteca pina incepe faina traga spre culoarea roscata. Se toarna vinul si se completeaza cu apa, atita doar cit sa acopere carnea. Se adauga sare si piper dupa gust si se rade un strop de nucsoara deasupra. Se adauga cimbrul si foaia de dafin. Se mareste focul la maxim, pina incepe sa clocoteasca. In acel moment se scade focul la minim, se adauga feliutele de costita, se acopera si se lasa sa fiarba incet 1h30. Se adauga arpagicul si se mai lasa 30 min.
Se serveste cu cartofi natur sau prajiti. In momentul servirii se poate presara cu patrunjel tocat fin.
|