Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Borș cu perișoare de pește (I)
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700-800 g pește, 1-2 ardei grași, morcov, pătrunjel, țelină (toate 200 g), o ceapă, 2 roșii, 50 g franzelă, 1 ou, 25 g făină, borș, leuștean, sare.

Mod de preparare: Zarzavatul și ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 1,5 l supă de pește clocotită și se lasă să fiarbă pînă cînd se pregătesc perișoarele. Peștele, fără oase prea multe, se curăță de solzi și de piele și apoi se scoate carnea, trecînd cu cuțitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte și de alta a acesteia. Carnea, circa 250 g, care rezultă se curăță de toate oasele și se trece prin mașina de tocat, împreună cu franzela muiată și bine stoarsă. La tocatură, se adaugă o linguriță cu vîrf de ceapă rasă fin sau tăiată mărunt, un ou întreg, făina, un vîrf de cuțit de piper, pătrunjelul și sarea și se amestecă bine. Oasele de pește, capul și pielea se fierb înainte cu apa care stinge zarzavatul. Cînd zarzavatul este bine fiert, se acrește ciorba după gust sau cu ce exista la îndemînă, potrivindu-se gustul cu sare. Din compoziția de perișoare, se ia cu lingurita udată în ciorbă o cantitate aproximativ cît o măslină, i se dă o formă rotundă în linguriță și i se dă drumul în ciorba care clocotește. Cînd toate perișoarele sînt gata, se fierb la foc mic circa 15 min. Ciorba nu se drege. Pentru aromă, se pune leuștean.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.