Borș de cartofi cu ochiuri
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 cartofi potriviți, 2 morcovi, 2 rădăcini pătrunjel, 2 roșii (bulion), 3 cepe, pătrunjel frunze, leuștean, 4 ouă, 1 lingură delikat, borș proaspăt, spaghete.
Mod de preparare: Cartofii se taie în cuburi mari și se pun la fiert în 3 l de apă. După ce au început să fiarbă, se pun morcovul, pătrunjelul rădăcină și ceapa tăiate cubulețe. Se adaugă delikatul, roșiile (bulionul) și sare după gust.
După 10 min., se adaugă spaghetele și borșul proaspăt, se aduce la clocot, după care se reduce focul și se sparg ouăle, punându-le în locuri diferite ale oalei. După ce se pun ouăle, nu se va mai mestecă în oală. Se adaugă pătrunjelul și leușteanul tăiate mărunt.
Se servește fierbinte, cu smântână, după gust.
|