Borș de cartofi cu verdeață
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 5 cartofi mari, 2 morcovi, 1 țelină, 1 rădăcină pătrunjel, 1 păstârnac, 1 ceapă, verdeață, sare, 2 linguri bulion, 2 linguri ulei, 1 l borș.
Mod de preparare: Se curăță zarzavatul, se spală și se taie pătrățele. Se prăjește ceapa în ulei și, când s-a rumenit, se adaugă zarzavaturile tăiate și se prăjesc împreună, apoi se sting cu apă.
După ce a fiert zarzavatul o oră, se adaugă cartofii tăiați sferturi. Când s-au înmuiat cartofii, se adaugă borșul clocotit, apoi bulionul.
Înainte de a se servi la masă, se pune verdeață tocată.
|