Borș de cartofi și sfeclă dres cu smântână
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 sfecla mare, 3 cartofi, 1 morcov, 1 ceapa, sare, verdeata, 1 l bors, smintina, 1 ou.
Mod de preparare: Se curata si se taie ca taiteii sfecla, apoi se pune la foc intr-o oala cu apa impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt. Cind sfecla e aproape fiarta, se adauga cartofii curatati si taiati subtiri, se adauga sare dupa gust. Cind zarzavatul incepe sa se moaie se pune borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai dea citeva clocote. Pentru ca bordul sa aiba o culoare frumoasa rosie, se pun deoparte intr-o cratita citeva felii de sfecla rosie, cu putina apa fierbinte si se lasa sa dea numai vreo doua clocote, pina ce iese culoarea din sfecla. Nu se tine prea mult caci sfecla se decoloreaza repede. Cind borsul este gata, se scurge aceasta zeama in oala. Se pune apoi verdeata taiata marunt, lasind ciorba sa mai dea 2-3 clocote.
Se serveste borsul dres cu smintina si ou batut.
|