Borș de crap
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Porții: 12
Ingrediente: 2 l apă, 1 l borș, 6 crapi, 1 ceapă, 1 ardei gras, 1 morcov, 1 rădăcina pătrunjel, 1 țelină foarte mica, 2 linguri orez, verdeață, sare, piper boabe.
Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa și zarzavatul de supă și se pun la fiert. Când zarzavatul este aproape fiert, se adaugă orezul curățat și spălat și boabele de piper.
Se curață crapul de solzi, se scot urechile și osul amar de la cap, se spintecă și se scot intestinele, după care se spală repede pentru a nu-și pierde gustul și se taie în bucăți potrivite.
Când zarzavatul și orezul sunt aproape fierte, se pun bucățile de pește în oală și se fierb la foc domol. Când peștele este aproape gata, se adaugă borșul care a fost fiert separat, se potrivește de sare, se pune verdeață și se mai dă un clocot.
Borșul de pește se poate servi și rece. De obicei, la borș se pun cozile și capetele, bucățile frumoase de mijloc se lasă pentru a fi prăjite.
|