Borș de dovlecei umpluți
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg carne de vaca, 2 l apa, 1 lingura orez, 1 morcov, 1 patrunjel, 2 cepe, 1 lingura untura, 3 dovlecei tineri, 1 telina, 1 lingura marar si patrunjel tocat, sare, piper, bors (1/2-3/4 l dupa gust), 1/2 pahar smintina.
Mod de preparare: Se pun la fiert impreuna cu oasele de la carne, patrunjelul, morcovul, telina si o ceapa, taiate foarte marunt. Intre timp se rad dovleceii de coaja, se taie in doua, se scobesc inauntru si se umplu cu carnea tocata impreuna cu o ceapa usor prajita in untura, orezul spalat, sarea, piperul si putina verdeata. Dupa ce zarzavatul si oasele sint bine fierte, se strecoara, iar zeama se pune la fiert cu dovleceii umpluti si cu borsul fiert si strecurat. Se adauga sarea si se lasa sa fiarba pina ce dovleceii sint gata. Se serveste borsul cu verdeata tocata si dres cu smintina.
|