Borș de iepure vînat
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Coastele, sira spinarii si tot ce nu se foloseste la friptura, 2 morcovi, 1 ceapa mare, o lingura de bulion de rosii, citeva frunze de tarhon, 100 g slaninuta afumata taiata feliute, multa verdeata, 1/2 litru bors.
Mod de preparare: Dupa ce se scoate carnea de iepure din bait, se separa pulpele si pieptul pentru friptura, iar coastele si sira spinarii cu muschii de pe spate se pun la fiert impreuna cu ceapa, morcovul si sare in 2 l apa. Dupa fierbere (se incearca carnea cu furculita), se strecoara si se pune intr-o oala de 4 litri supa rezultata impreuna cu carnea fiarta. Se completeaza cu apa astfel incat sa ramana loc si pentru borsul de putina, bulion (poate fi suc de rosii) pentru culoare, taitei de casa si se da in cateva clocote impreuna cu slaninuta taiata felii foarte subtiri. Cand e aproape gata se adauga si borsul de putina (dat in clocot separat), tarhonul si verdeata.
Serviti fierbinte si cu ardei iuti sau dreasa cu smantana.
|