Borș de legume
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1,5 l apa, 1 l bors, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 pastirnac, 1 ceapa, 2 cartofi, frunze de varza, fasole verde, 150 g mazare verde, 1 dovlecel mic, 3 buchetele conopida, 1 ardei gras, 3 rosii, 100 ml ulei, 2 galbenusuri, 2-3 linguri smintina, leustean.
Mod de preparare: Se curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi se pun si celelalte zarzavaturi si se inabusa bine. Se toarna o ceasca de apa calda si se fierbe inabusit. Se sareaza, se pipereaza si cind zarzavaturile sint aproape fierte se adauga rosiile decojite si taiate marunt. Se mai da intr-un clocot si se adauga borsul fiert si strecurat. Se pune leusteanul taiat marunt si dupa ce a dat un clocot se trage deoparte oala si se drege borsul cu galbenusurile batute cu smintina. Se serveste cu saleuri de chimen.
|